Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Zabaglione met aardbeien

€0,00 Incl. btw

Rijk en zomers nagerecht uit Italië...heerlijk met onze eigen Domus Picta Rosé Prosecco!

Zabaglione met aardbeien met Domus Picta Rosé Prosecco! 


Waar de origine van dit dessert ligt wordt door trotse Italianen nog steeds over gebekvecht. Toscane, Emilia-Romagna of toch Piemonte? Het dessert wordt in ieder geval overal in Italië gemaakt, meestal op een net andere manier. Het verschil zit hem meestal in de soort drank die toegevoegd wordt. De meeste recepten gebruiken Marsala wat dan weer een versterkte wijn uit Sicilië is, een regio die wel een heel stuk zuidelijker ligt dan de regio’s die vechten om de Zabaione-kroon.
Wij gaan met dit recept voor Piemonte en gebruiken daarom een Moscato d’Asti: een licht bruisende wijn met een laag alcoholpercentage uit Asti. Zoet, maar minder zoet dan Marsala en met nog wat verfrissend fruit. Hierdoor krijgen we ook een iets lichtere Zabaione dan de Marsala versie!


Je zou natuurlijk een glas van die Moscato d’Asti kunnen schenken naast de Zabaione. Niks mis mee, maar wij gaan nu voor een prachtige rosé Prosecco! Deze Domus Picta Rosé Prosecco importeren wij zelf uit de Veneto (weer een andere regio uit het noorden). Fris zomerfruit zoals aardbeien en framboos, fijne aanhoudende mousse en bovenal: zuiver! Mooie tegenhanger voor het machtige en zoete dessert. 

Klik hier om de Domus Picta Rosé Prosecco te bekijken! 


Zabaione met aardbeien en amandel voor 4 personen

 

Ingrediënten

12 aardbeien in kwarten gesneden
4 eigeel
60 ml Moscato d’Asti
50 gr suiker
snufje zout


Bereiden

  1. Breng een pan met water aan de kook en klop het eigeel en suiker tot een glad geheel in een kom die op de pan past. Begin gelijk met kloppen als de suiker bij het eigeel gaat, anders klontert de suiker en lost het niet meer op. Als de suiker opgelost is kan de Moscato erbij. Klop dit tot er een schuimlaagje op komt. 
  2. Plaats de kom met het mengsel op de pan met zacht kokend water. Nu is het een kwestie van kloppen met de garde! 
  3. Check soms even of het water niet te hard kookt, dan kan je eindigen met roerei. Ook niet te zacht, dan stolt het mengsel niet genoeg. Je wilt net aan bubbeltjes zien. Blijf kloppen tot de Zabaione steviger wordt: til de garde op, de Zabaione die terugvalt in de kom moet een duidelijke ‘draad’ worden en een paar seconden blijven liggen tot het oplost in de rest van het mengsel (duurt meestal rond de 10 minuten!) 
  4. Haal de kom van de pan en blijf nu vooral nog net even doorkloppen! Hierdoor wordt de Zabaione net nog wat dikker. Bepaal zelf hoe dik je het mengsel wilt hebben: langer kloppen is dikkere Zabaione! 
  5. Schenk de Zabaione over de aardbeien en maak het af met wat amandelschaafsel of kruim van typisch Italiaanse koekjes zoals Amaretti of Biscotti. Schenk de Domus Picta Rosé Prosecco in en genieten maar! 

 









Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.