Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Vegetarische Spaanse Piperade

€0,00 Incl. btw
  • Prijs 12 halen 10 betalen = €0,00 per stuk

De kruidige, gestoofde Piperade brengt je met zijn typerende smaken direct naar Spanje. Heerlijk met een fruitige Rioja of voor de wit liefhebber: een volle Godello!

De kruidige, gestoofde Piperade brengt je met zijn typerende smaken direct naar Spanje. Heerlijk met een fruitige Rioja of voor de wit liefhebber: een volle Godello! 
Klik hieronder op de wijnen om ze te bekijken:

Jenius Rioja
Bodegas Santa Marta Vinaredo Godello Barrica


Spijs: Spaanse Piperade 

Voor 4 personen

Voor de piperade

900 gram (punt)paprika in dunne reepjes gesneden (neem een mix van kleuren)
600 gram sappige, rijpe tomaten. Vruchtvlees en zaadjes verwijderd, in kleine blokjes gesneden (kleine roma tomaatjes zijn erg smaakvol)
1 grote zoete ui, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
120 ml extra vierge olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel piment d’ Espelette of gerookte paprika poeder (ook nog wat extra om te bestrooien)
2 theelepels sherryazijn 


Voor de eieren

8 grote eieren 
2 eetlepels citroensap
knapperig brood (om te dippen)


Overige benodigdheden

Gietijzeren braadpan (alternatief: hapjespan)

Bereiden

  1. Voeg ui, knoflook, paprikapoeder, de paprika’s, 60 ml van de olijfolie en een paar snufjes zeezout samen in een gietijzeren braadpan. Verhit dit mengsel gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan tot de paprika zacht is en de ui een beetje glazig wordt. Roer dit af en toe even door. 
  2. Daarna de tomaten toevoegen en opnieuw 15-20 minuten verwarmen en af en toe roeren. Dit doe je tot de paprika’s goed zacht zijn, maar nog niet te papperig. De tomaten geven hun vocht af en zorgen ervoor dat het gerecht een jam-achtige saus wordt. 
  3. Neem de pan van het vuur en roer de azijn er door. Proef daarna of je nog peper/zout toe wil voegen. Dit is een vrij zoetig gerecht waar wel een vleugje zuur geproefd mag worden.
  4. Bak nu de eieren in de resterende olijfolie (pas op, spettert!). Tijdens het bakken citroen en zout over de eieren verdelen. Tip: dek de pan af met een deksel, dit zorgt voor een mooi wit laagje over ‘de spiegel’ van het ei.
  5. Verdeel de saus over de borden, leg het gebakken ei erop, strooi nog wat paprikapoeder/piment over de eitjes en schenk een glas van de heerlijke Rioja van jeNius in. 


*Dit recept komt uit het boek Wine Food waar u dit en nog veel meer heerlijke recepten met wijn suggesties kunt vinden! 

 

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.