Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Risotto met garnalen en zeevruchten

€0,00 Incl. btw

Klassieker uit de Italiaanse keuken in een lente jasje. Samen met onze Indesio Pinot Grigio uit Veneto een prachtige combi!

Risotto met garnalen en zeevruchten

Klassieker uit de Italiaanse keuken in een lente jasje. Samen met onze Indesio Pinot Grigio uit Veneto een prachtige combi! De frisse citrus tonen van de Pinot Grigio gaan natuurlijk prima samen met de zeevruchten en de garnalen. De Risotto is romig, maar niet te zwaar en een prima lente bordje voor buiten in de zon! 

Klik hier om de Indesio Pinot Grigio te bekijken! 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram risottorijst 
150 ml witte wijn (droog)
1 liter bouillon (kip of groenten)
75 gram Parmezaanse kaas geraspt
1 sjalotje
1 teentje knoflook 
1 klontje boter


Bereiden: 

De Risotto: 

  1. Hou de bouillon warm op een laag vuurtje (niet laten koken). 
  2. Snipper de sjalot en knoflook en fruit ze in een scheut olijfolie. Voeg na een minuut of 2 de risottorijst toe. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. 
  3. Bak de rijst een paar minuten door. Blus af met de wijn wanneer de risotto rijst een beetje doorzichtig wordt. Laat even sudderen. Als de wijn met de helft is ingekookt voeg je een soeplepel bouillon toe. Roer door tot de risotto de bouillon opgenomen heeft en voeg dan weer een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto ongeveer 25 minuten gekookt heeft. 
  4. Belangrijk: proef de risotto! Je hoeft niet perse alle bouillon toe te voegen, belangrijk is dat je goed proeft. De risotto mag een beetje bite hebben van binnen, maar mag niet hard zijn. 
  5. Als de risotto goed gaar is kan je een klontje boter en de parmezaanse kaas er doorheen roeren. 

De zeevruchten, garnalen en doperwten.  

  1. Wij gebruikten voorgekookte zeevruchten (makkelijk en snel) en bakten dit nog heel even aan in wat olijfolie. Vers is natuurlijk lekkerder en je hoeft ze alleen wat langer te bakken! Beetje citroensap en zout naar smaak. 
  2. De garnalen even kort in boter of olie bakken. 1 a 2 minuten op hoog vuur afhankelijk van het formaat. 
  3. Doperwtjes ook uit de vriezer zijn het makkelijkst. Eventjes blancheren en klaar! 

De zeevruchten, asperges en doperwten kan je nu door de Risotto heen roeren en de garnalen erbij. De Risotto vraagt natuurlijk wat aandacht, maar moeilijk is het niet...en wel lekker! 



Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.