Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!
€0,00 Incl. btw

De klassieker voor paasbrunch: Eggs Benedict. Schenk er onze eigen import Crémant van Fernand Engel bij om het feest compleet te maken!

Heerlijk voor de zondagsbrunch: rijke en luxe Eggs Benedict. Maak het écht een feest en schenk er een van onze prachtige Crémants van Fernand Engel bij! 
Klik hieronder op de wijnen om ze te bekijken:

Fernand Engel Crémant d'Alsace Brut Chardonnay
Fernand Engel Crémant d'Alsace Trilogie

Spijs: Eggs Benedict
Voor 4 personen


Benodigdheden:

4 eieren (zo vers mogelijk)
2 Engelse muffins (kan ook met bagels of wat voor broodje dan ook) 
Goede kwaliteit ham (yorkham o.i.d)

Voor de Hollandaise saus:

een eierdooier
110 gram boter (ongezouten) 
1 theel. citroensap
1 theel. water 
snufje zeezout 
eventueel snufje cayenne peper 

Om het af te maken:

Bieslook 

Bereiden: 

  1. Begin met de Hollandaise saus. Doe de eierdooier, citroensap, water en een snufje zout in een maatbeker of iets anders waar de kop van je staafmixer net aan in past. 
  2. Smelt de boter in een kleine pan terwijl je constant ronde bewegingen maakt met de pan. Schenk de boter in een kom als de het gesmolten is en bijna niet meer schuimt. 
  3. Doe je staafmixer in de maatbeker met de eierdooier etc. en begin met mixen. Terwijl je aan het mixen bent voeg je langzaam de boter toe. Mix door tot de saus dik en romig is. Proef en voeg eventueel zout toe. Doe de saus in een pan en zet aan de kant (NIET in de koelkast). 
  4. Breng voor de eieren een pan met water aan de kook. Als het kookt verlaag dan het vuur tot het water net niet meer bubbelt. Breek een ei in een kom en glij het ei daarna op een schuimspaan. Beweeg het ei voorzichtig zodat de losse deeltjes eiwit door de schuimspaan lopen.
    Leg het ei voorzichtig in het water en kook het ei tot het eiwit gestold is (ongeveer 4 minuten). Herhaal met de andere eieren! Je kan deze stap van te voren doen, in de koelkast bewaren en een minuutje opwarmen in heet water. 
  5. Bereid de Engelse muffins zoals aangegeven op verpakking en snijd ze doormidden. 
  6. Verwarm de ham 5 minuten in een voorverwarmde oven (180-200 graden)
  7. Maak het af: Leg de ham op de gehalveerde muffin. Daarop komt en gepocheerde ei die overgoten wordt met de hollandaise saus. Klein gesneden bieslook bovenop met eventueel een snufje paprikapoeder.


    Eet je geen vlees, maar wel vis: zalm in plaats van ham! Ook geen vis? Spinazie! (Eggs Florentine). 

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.