Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wijnhuis: Cantina Stroppiana
Herkomst: Piëmonte, Italië
Druif: Dolcetto
Over deze wijn: Het familiebedrijf Stroppiana is sinds 1960 neergestreken in La Morra, een gemeente in de sub regio Alba. Natuurlijk bekend om de Italiaanse koningswijn Barolo! Cantina Stroppiana maakt klassieke Piemonte wijnen, Barolo, Barbera, Nascetta en natuurlijk ook Dolcetto. Deze Dolcetto (wat ‘kleine zoete’ betekent), wordt na fermentatie op de schil overgepompt in stalen tanks waar de malolactische vergisting plaatsvindt (een proces waarbij het natuurlijk aanwezige appelzuur worden omgezet in melkzuur). Geen houtlagering voor deze Dolcetto dus..zo blijft ‘ie fris en fruitig!
Proefnotities: Frisse geuren van kers, aardbei en framboos. De fruittonen zetten zich in de smaak voort. De malolactische vergisting geeft frisse melkzuurtjes die zorgen voor een fijne balans!
Wijn & Spijs: Een goede kwaliteit geroosterde kip of ander gevogelte. Ook lekker bij lasagne of bij een pizza (van echte Italiaanse kwaliteit natuurlijk)! Bij oude kazen ook lekker..Stroppiana noemt de speciale kazen Robiola en Raschera in het bijzonder.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegenis toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad