Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Rijk en zomers nagerecht uit Italië...heerlijk met onze eigen Domus Picta Rosé Prosecco
Waar de origine van dit dessert ligt wordt door trotse Italianen nog steeds over gebekvecht. Toscane, Emilia-Romagna of toch Piemonte? Het dessert wordt in ieder geval overal in Italië gemaakt, meestal op een net andere manier. Het verschil zit hem meestal in de soort drank die toegevoegd wordt. De meeste recepten gebruiken Marsala wat dan weer een versterkte wijn uit Sicilië is, een regio die wel een heel stuk zuidelijker ligt dan de regio’s die vechten om de Zabaione-kroon.
Wij gaan met dit recept voor Piemonte en gebruiken daarom een Moscato d’Asti: een licht bruisende wijn met een laag alcoholpercentage uit Asti. Zoet, maar minder zoet dan Marsala en met nog wat verfrissend fruit. Hierdoor krijgen we ook een iets lichtere Zabaione dan de Marsala versie!
Je zou natuurlijk een glas van die Moscato d’Asti kunnen schenken naast de Zabaione. Niks mis mee, maar wij gaan nu voor een prachtige rosé Prosecco! Deze Domus Picta Rosé Prosecco importeren wij zelf uit de Veneto (weer een andere regio uit het noorden). Fris zomerfruit zoals aardbeien en framboos, fijne aanhoudende mousse en bovenal: zuiver! Mooie tegenhanger voor het machtige en zoete dessert.
Klik hier om de Domus Picta Rosé Prosecco te bekijken!
voor 4 personen
12 aardbeien in kwarten gesneden
4 eigeel
60 ml Moscato d’Asti
50 gr suiker
snufje zout