Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Waterkloof Circle of Life & Coquilles met Pastinaak

  • Geplaatst op
Waterkloof Circle of Life & Coquilles met Pastinaak

Verse Coquilles met een licht kruidige pastinaak puree. Heerlijk voorgerechtje met de gebalanceerde en smaakvolle Circle of Life van Waterkloof!

De Wijn: Waterkloof Circle of Life

Herkomst: Stellenbosch, Zuid-Afrika 
Druif: Sauvignon Blanc & Chenin Blanc

Over deze wijn: Het prachtige wijnhuis Waterkloof Estate ligt maar drie kilometer van de oceaan. Op 300 meter boven de zeespiegel liggen de hellingen van dit domein. De zilte zeelucht en blaast door de wijnranken en geeft de Waterkloof wijnen hun prachtige mineraliteit.

Proefnotities: Gebalanceerde wijn met rijke aroma’s van perzik en iets van noten aangevuld met verfrissende aangename zuren in de afdronk. Een echte terroir wijn!

Klik hier om de Waterkloof Circle of Life te bekijken. 

De Spijs: Coquilles met curry/pastinaakpuree, pastinaakchips en granaatappel!

Voorgerecht voor 4 personen:

Coquilles:
- 12 Coquilles
- Zout
- Zonnebloemolie

Pastinaakpuree:
- 250 gram pastinaak
- 5 gram currypoeder
- 5 gram gemalen koriander
- 4 gram gemalen komijn
- 1 snufje gemalen kurkuma
- 50 ml slagroom
- 50 ml volle melk
- Zout
- Zonnebloemolie

Pastinaakchips:
- Een paar pastinaak schaafsels
- Zonnebloemolie
- Zout

Granaatappel dressing:
- 200ml granaatappelsap
- 200ml koolzaadolie

Garnering:
- Granaatappel pitjes
- Kiemgroenten

Bereiden:

  1. Begin met de Pastinaakchips. Schil met een dunschiller reepjes van de pastinaak af. Neem de kern van de Pastinaak niet mee! Dep de reepjes droog en zet een pan met genoeg zonnebloemolie op het vuur en verhit tot 180 graden. Frituur de reepjes zo’n 4 minuten (of tot ze goudbruin zijn), laat ze op keukenpapier uitlekken en breng op smaak met wat zout.
  2. Snij de pastinaak voor de puree in kleine stukjes. Doe deze dan in een steelpan met een scheut zonnebloemolie en alle kruiden. Zet het vuur laag en laat 40 minuten koken totdat de pastinaak zacht is. Regelmatig even roeren. 
    Voeg dan de slagroom en melk toe en laat nog 5-10 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en maak er een puree van met blender of staafmixer. Breng op smaak met zout en zet weg om later op te warmen.
  3. Maak nu de granaatappeldressing door het sap in te koken tot ongeveer 50 ml. Schenk het in een schaal en roer de koolzaadolie er snel doorheen.
  4. Zout de coquilles ligt en zet een pan op hoog vuur. Voeg zonnebloemolie toe en als de pan bijna rookt kunnen de coquilles erin. Zorg dat je niet teveel coquilles in een keer bakt! Bak de coquilles zo’n 30 a 45 seconden per kant of tot ze een mooie goudbruine korst hebben. Verwarm tegelijkertijd de pastinaakpuree.
  5. Maak het bord op met lepels van de puree, plaats daar de coquilles op en lepel er een beetje dressing overheen. Garneer met de granaatappelpitjes, wat kiemgroenten en de pastinaakchips.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!