Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Het klassieke hertenbiefstukje met kerst wordt nog lekkerder met onze Terre del Bruno Gorgoli. De Cabernet Sauvignon in de blend met Sangiovese geeft genoeg stevigheid voor de perfecte pairing!
De Wijn: Terre del Bruno Gorgoli
Herkomst: Toscane, Italië
Druif: Sangiovese & Cabernet Sauvignon
Over deze wijn: In de jaren zestig nog in de traditionele mandfles geproduceerd met vaak een matige kwaliteit is de Chianti sinds de jaren ‘90 echt een wijn geworden om rekening mee te houden. De Didi familie maakt al decennia lang prachtige wijnen in het hart van de Chianti regio waar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van de Sangiovese druif. Naast deze klassieke Toscaanse druivensoort experimenteert deze Chianti familie met klassieke Franse druiven wat interessante en heerlijke wijnen oplevert!
Proefnotities: Een van de topwijnen van Terre del Bruno. Spannende blend waar de Cabernet Sauvignon voor wat extra stevigheid zorgt. Vol fruit, zijdezacht en gebalanceerde tonen van vanille en kruiden.
Klik hier voor de Kerstster aanbieding: Van € 20,95 voor € 15,95 netto!
De Spijs: Hertenbiefstuk met rode biet, aardappelpuree en cranberry-portsaus!
Hoofdgerecht voor 4 personen:
Nodig:
Hertenbiefstuk:
- 4 hertenbiefstukjes
- zout & peper
- Tijm
- Boter & Zonnebloemolie
Aardappelpuree:
- 1 kilo kruimige aardappels
- 150 gram boter
- 100 ml volle melk
- Zeezout & peper
- Pureestamper of aardappelpers
Rode kool:
- 800 gram rode kool (fijngesneden)
- 2 appels (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- 150 ml sinaasappelsap
- 50 gram boter
- 2 eetl. bruine suiker
- ½ eetl. kaneelpoeder
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblaadje
Cranberry-portsaus:
- 200ml port
- 200ml wildfond
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 takjes tijm
- Boter
- Handjevol cranberries (prima uit de vriezer!).
Als eerste: Open de fles Terre del Bruno Gorgoli alvast en giet eventueel in een decanteerkaraf. Deze prachtige Toscaan mag zeker wat lucht hebben!
Bereiden: