Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Terre del Bruno Gorgoli & Hertenbiefstuk

  • Geplaatst op
Terre del Bruno Gorgoli & Hertenbiefstuk

Het klassieke hertenbiefstukje met kerst wordt nog lekkerder met onze Terre del Bruno Gorgoli. De Cabernet Sauvignon in de blend met Sangiovese geeft genoeg stevigheid voor de perfecte pairing!

De Wijn: Terre del Bruno Gorgoli
Herkomst: Toscane, Italië
Druif: Sangiovese & Cabernet Sauvignon

Over deze wijn: In de jaren zestig nog in de traditionele mandfles geproduceerd met vaak een matige kwaliteit is de Chianti sinds de jaren ‘90 echt een wijn geworden om rekening mee te houden. De Didi familie maakt al decennia lang prachtige wijnen in het hart van de Chianti regio waar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van de Sangiovese druif. Naast deze klassieke Toscaanse druivensoort experimenteert deze Chianti familie met klassieke Franse druiven wat interessante en heerlijke wijnen oplevert!

Proefnotities: Een van de topwijnen van Terre del Bruno. Spannende blend waar de Cabernet Sauvignon voor wat extra stevigheid zorgt. Vol fruit, zijdezacht en gebalanceerde tonen van vanille en kruiden.

Klik hier om de Terre del Bruno Gorgoli te bekijken.


De Spijs: Hertenbiefstuk met rode biet, aardappelpuree en cranberry-portsaus!

Hoofdgerecht voor 4 personen:

Nodig:

Hertenbiefstuk:
- 4 hertenbiefstukjes
- zout & peper
- Tijm
- Boter & Zonnebloemolie

Aardappelpuree:
- 1 kilo kruimige aardappels
- 150 gram boter
- 100 ml volle melk
- Zeezout & peper
- Pureestamper of aardappelpers

Rode kool:
- 800 gram rode kool (fijngesneden)
- 2 appels (geschild en in kleine stukjes gesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- 150 ml sinaasappelsap
- 50 gram boter
- 2 eetl. bruine suiker
- ½ eetl. kaneelpoeder
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblaadje

Cranberry-portsaus:
- 200ml port
- 200ml wildfond
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 takjes tijm
- Boter
- Handjevol cranberries (prima uit de vriezer!).

Als eerste: Open de fles Terre del Bruno Gorgoli alvast en giet eventueel in een decanteerkaraf. Deze prachtige Toscaan mag zeker wat lucht hebben!

Bereiden:

  1. Begin met de rode kool. Smelt te helft van de boter in een braadpan en fruit de ui en appel voor 5 minuten. Roer nu de rode kool en sinaasappel erdoor. Voeg de suiker, kruidnagel, laurier en kaneel toe en laat de rode kool gaar stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Roer de rode kool zo nu en dan door.
  2. Snij de aardappel in evengrote stukken en kook ze met schil gaar in ongeveer 25 minuten. Giet af en verwijder de schil. Doe de aardappel nu terug in de droge pan en zet op laag vuur. Roer met houten lepel door tot de aardappel mooi droog zijn.
    Pureer de aardappel met stamper of pers en roer daarna stukje voor stukje de boter erdoorheen. Breng de melk in de tussentijd in een steelpannetje tot bijna aan de kook. Voeg de melk langzaam toe tot de gewenste dikte van puree is bereikt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Smelt voor de cranberry-portsaus wat boter in een pan. Fruit de ui en knoflook voor een minuut of 4. Voeg daarna de port en wildfond toe en laat inkoken. Voeg na een minuut of 10 de tijm en cranberries toe en laat verder inkoken tot een mooie sausdikte. Zet het vuur dan uit en voeg een klontje boter toe.
  4. De hertenbiefstuk moet op kamertemperatuur zijn voor het bakken. Verhit wat zonnebloemolie in de pan en zout de biefstukjes. Bak de hertenbiefstuk op aan een zijde mooi goudbruin en keer om. Voeg terwijl de biefstuk aan deze kant bruin bakt een klontje boter en takje tijm toe. Schep de gesmolten boter over de biefstuk en bak door tot de biefstuk gaar is.
    (Met een vleesthermometer erg makkelijk: kerntemperatuur van ca. 55 is medium rare. Let op: de biefstuk gaart nog wat na, dus voor medium rare uit de pan halen bij een kerntemperatuur van ca. 52 graden).
  5. Check of alles goed op smaak is en serveer met een heerlijk glas van de Terre del Bruno Gorgoli!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!