Nog net in de nazomer even goed genieten van dit heerlijke zomerdessert! Heerlijk met onze Brachetto van Tor dell' Elmo!
Pavlova met aardbeien en vanille crème.
Nog net in de nazomer even goed genieten van dit heerlijke zomerdessert! Over de oorsprong van dit dessert valt te twisten, Australië, Nieuw-Zeeland. We weten het niet. Wel weten we dat deze lichte pavlova met aardbeien en frambozen heerlijk is met onze Tette dell’ Elmo Brachetto! Deze rode, licht mousserende dessertwijn uit het noorden van Italie heeft een natuurlijk zoetje en is prachtig bij elk dessert waar rood fruit een hoofdrol in speelt.
Eiwit van 3 large eieren 75 gram poedersuiker 1,5 theelepel citroensap 1,5 theelepel maizena 1 theelepel vanille extract (bijv. van dr. Oetker)
Vanille crème:
250 ml verse, ongeklopte, slagroom 1 vanillestokje (of een halve theelepel vanille extract 1 eetlepel poedersuiker
Zomerfruit:
Je kan veel soorten gebruiken. Het was de bedoeling rabarber te gebruiken, maar deze was overal uitverkocht. Wij hebben nu frambozen en aardbeien samen genomen.
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht oven).
Klop de eiwitten stijf in een goed ontvette kom tot deze lichte pieken vormen. Voeg dan, terwijl je op medium snelheid blijft kloppen, lepel voor lepel de poedersuiker toe. Mix nog even kort op hoog niveau tot je een glanzend en opgestijfd geheel hebt. Dan mix je de citroensap, maizena en vanille door het geheel.
Op een met bakpapier bedekte plaat maak je een verdeling van het gladde mengsel en plaats je de pavlovas voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Na 5 minuten verlaag je de temperatuur naar 110 graden (pavlovas blijven in de oven!) en laat je ze nog ±50 minuten bakken.
Daarna de oven uitschakelen en de pavlovas ín de oven nog een uur laten afkoelen. Als ze klaar zijn horen ze knapperig aan de buitenkant en zacht (beetje zoals een marshmallow) aan de binnenkant te zijn.
Ondertussen klop je de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille (zaadjes uit het stokje, of ½ theelepel extract). Bewaar deze in de koelkast tot het serveren.
Doe de vruchtjes in een pan en voeg 1-2 eetlepels water toe. Warm de vruchten op tot ze een beetje een saus vorm aannemen. Eventueel suiker toevoegen naar smaak.
Zodra de pavlovas goed afgekoeld zijn bekleed je ze met de vanille crème en vruchten. Schenk daarbij een glas van de mooie dessertwijn in en je kunt genieten van een heerlijk zomers nagerecht.