Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De Nius Fermentado Verdejo is met zijn houtlagering een perfecte metgezel voor dit heerlijk romig voorgerechtje!
De Wijn: Nius Verdejo Fermentado en Barrica
Herkomst: Rueda, Spanje
Druif: Verdejo
Over deze wijn: De wijnen van Nius zijn al jarenlang onder de favorieten van onze vaste klanten én van ons zelf! Onze Spanje agent Rudolf Nipius heeft deze wijnen in samenwerking met Spaanse wijnmakers gemaakt en wij mogen deze prachtwijnen importeren. Deze 100% Verdejo is wat anders dan we meestal zien uit de Rueda. De zes maanden houtlagering die het sap ondergaat is atypisch en geeft een interessante wijn!
Proefnotities: De bekende tonen van Verdejo als citrusvruchten en groene appel worden aangevuld met aroma's van de houtlagering. Lichte vanille, een hint amandel en een zijdezacht mondgevoel. Weer een wijn met finesse van Nius!
Klik hier om de Nius Verdejo Fermentado en Barrca te bekijken!
De Spijs: Burrata met bieten en walnoot.
Voorgerecht voor 4 personen:
Nodig:
- 2 Burrata van ca. 125 gram per stuk.
- Handjevol gouden rozijnen.
Bieten:
- 6 bieten (verschillende kleuren voor presentatie).
- 125 gram eiwit
- 750 gram zout
- 5 takjes rozemarijn
Walnotenpuree:
- 250 gram walnoten
- ½ theel. zeezout
- 60 ml koolzaadolie
- 25 ml warm water
Verder nodig:
- Olijfolie
- Peper & zout
- Een paar getoaste walnoten in stukjes
- Eventueel waterkers voor opmaak
Bereiden: