Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Nius Verdejo Fermentado en Barrica & Burrata en bieten

  • Geplaatst op
Nius Verdejo Fermentado en Barrica & Burrata en bieten

De Nius Fermentado Verdejo is met zijn houtlagering een perfecte metgezel voor dit heerlijk romig voorgerechtje!

De Wijn: Nius Verdejo Fermentado en Barrica

Herkomst: Rueda, Spanje
Druif: Verdejo

Over deze wijn: De wijnen van Nius zijn al jarenlang onder de favorieten van onze vaste klanten én van ons zelf! Onze Spanje agent Rudolf Nipius heeft deze wijnen in samenwerking met Spaanse wijnmakers gemaakt en wij mogen deze prachtwijnen importeren. Deze 100% Verdejo is wat anders dan we meestal zien uit de Rueda. De zes maanden houtlagering die het sap ondergaat is atypisch en geeft een interessante wijn!

Proefnotities: De bekende tonen van Verdejo als citrusvruchten en groene appel worden aangevuld met aroma's van de houtlagering. Lichte vanille, een hint amandel en een zijdezacht mondgevoel. Weer een wijn met finesse van Nius!

Klik hier om de Kerstster aanbieding te bekijken! 

 

De Spijs: Burrata met bieten en walnoot. 

Voorgerecht voor 4 personen:

Nodig: 

- 2 Burrata van ca. 125 gram per stuk.
- Handjevol gouden rozijnen.

Bieten:
- 6 bieten (verschillende kleuren voor presentatie).
- 125 gram eiwit
- 750 gram zout
- 5 takjes rozemarijn

Walnotenpuree: 

- 250 gram walnoten
- ½ theel. zeezout
- 60 ml koolzaadolie
- 25 ml warm water

Verder nodig:

- Olijfolie
- Peper & zout
- Een paar getoaste walnoten in stukjes
- Eventueel waterkers voor opmaak

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Mix het eiwit, zout en de rozemarijn tot een soort pasta wordt. Was de bieten en plaats ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Verspreid de eiwit pasta over de bieten heen. Zorg dat er geen gaatjes zijn en dat de pasta zo’n 2 cm dik over de bieten ligt. Bak de bieten 2 uur lang in de oven.
  2. Rooster de walnoten op middelhoog vuur tot ze getoast zijn, laat ze afkoelen en blend ze tot een kruim. Voeg dan de olie, water en zout toe en blend tot een puree. Zet in de koelkast tot het opmaken van de borden.
  3. Laat de bieten na 2 uur bakken even afkoelen en breek dan de zoutkorst open. Pel de bieten en zorg ervoor dat alle zoutkorst er af is. Snij dan de bietjes in wedges.
  4. Snij de twee Burrata door de helft en leg een helft op het midden van elk bord. Omring met de bietjes en kleine beetjes van de walnotenpuree. Besprenkel het bord met extra virgin olijfolie, peper en zout, kleine stukjes getoaste walnoot, waterkers en een paar gouden rozijnen.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!