Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Deze rode dessert wijn van ons eigen Zuid Franse importhuis Mas de la Devèze gaat prachtig samen met de diepe chocolade smaak van de Ganache!
De Wijn: Mas de la Devèze Maury Grenat
Herkomst: Roussillon, Frankrijk
Druif: Grenache Noir
Over deze wijn: Nathalie en Simon zijn nog maar sinds 2012 de trotse eigenaars van hun 22 hectare aan wijnranken in het zuiden van Frankrijk, maar wat weten ze een wijn te maken! Met hun verschillende terroirs kunnen ze verschillende druivensoorten aanplanten. De voor de streek typische Grenache Noir speelt in de Maury Grenat de hoofdrol. Laat geoogst van de leistenen bodem. Een van de wijnmakers waarvan wij hopen dat we nog lang kunnen importeren!
Proefnotities: Heerlijke expressieve dessertwijn met ingetogen zoetheid. Met geuren en smaken van kersen, rode bessen en cacao is dit de ultieme wijn voor een dessert met chocolade.
De Spijs: Chocolade Ganache en bosvruchten sorbet.
Dessert voor 4 personen:
Nodig:
Ganache:
- 100 gram pure chocolade
- 180 ml slagroom
Sorbet:
- 400 gram bevroren bosvruchten
- 200 ml water
- eetlepel honing
Kruim:
- 50 gram bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram ongezouten boter
- 30 gram amandelmeel
Bereiden: