Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Mas de la Devèze Maury Grenat & Chocolade Ganache

  • Geplaatst op
Mas de la Devèze Maury Grenat & Chocolade Ganache

Deze rode dessert wijn van ons eigen Zuid Franse importhuis Mas de la Devèze gaat prachtig samen met de diepe chocolade smaak van de Ganache!

De Wijn: Mas de la Devèze Maury Grenat 

Herkomst: Roussillon, Frankrijk
Druif: Grenache Noir

Over deze wijn: Nathalie en Simon zijn nog maar sinds 2012 de trotse eigenaars van hun 22 hectare aan wijnranken in het zuiden van Frankrijk, maar wat weten ze een wijn te maken! Met hun verschillende terroirs kunnen ze verschillende druivensoorten aanplanten. De voor de streek typische Grenache Noir speelt in de Maury Grenat de hoofdrol. Laat geoogst van de leistenen bodem. Een van de wijnmakers waarvan wij hopen dat we nog lang kunnen importeren!

Proefnotities: Heerlijke expressieve dessertwijn met ingetogen zoetheid. Met geuren en smaken van kersen, rode bessen en cacao is dit de ultieme wijn voor een dessert met chocolade.


De Spijs: Chocolade Ganache en bosvruchten sorbet. 

Dessert voor 4 personen:

Nodig:
Ganache:
- 100 gram pure chocolade
- 180 ml slagroom

Sorbet:

- 400 gram bevroren bosvruchten
- 200 ml water
- eetlepel honing

Kruim:

- 50 gram bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram ongezouten boter
- 30 gram amandelmeel

Bereiden:

  1. Begin met de koekkruim. Mix de bloem, suiker en boter tot een geheeld en mix dan het amandelmeel er doorheen. Rol het deeg uit als het goed bij elkaar gekomen is en leg het in de vriezer.
    Verwarm de oven tot 180 graden. Snij het bevroren deeg in kleine stukjes en bak het goudbruin in de oven.
  2. Doe voor de sorbet de vruchten, het water en de honing in de blender en mix alles tot een glad geheel. Doe het daarna in een bak in de vriezer tot het hard is geworden.
  3. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Mix daarna de slagroom er doorheen tot het een glad geheel is geworden. Giet het in een taartvorm of op een ondiepe kleine ovenschaal bedekt met bakpapier of folie en zet het in de koelkast.
  4. Snij de hard geworden ganache in gewenste vorm, leg hier wat koekkruim op en maak af met een bolletje sorbet! Heerlijk met de Maury Grenat!

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!