De tijd van het witte goud is hier! Op klassieke wijze heerlijk met Fernand Engel Pinot Blanc of ook verrassend lekker: de Vio Viognier!
Een echte voorjaarstraktatie; Asperges met ham, ei en een botersausje! De klassieke combinatie is natuurlijk met een fijne Pinot Blanc, maar ook heerlijk is onze eigen Vio Viognier! Klik hieronder op de wijnen om ze te bekijken:
Vul de aspergepan met water, zorg ervoor dat de ‘koppen’ van de asperges net boven de rand van het water uitsteken. Breng de pan met water aan de kook.
Kook ondertussen de eieren naar eigen voorkeur (hier zijn ze hard gekookt)
Schil de asperges met een aspergeschiller (‘gewone’ dunschiller werkt ook prima) en snijdt een klein stukje van de onderkant (± 0,5 cm). Deze kan wat droog zijn namelijk
De kooktijd van de asperges hangt af van de dikte. Voor een licht stevige asperge met een zachte kop ongeveer 10 minuten koken.
Tijdens het koken van de asperge kan de ham in stukken gesneden/gescheurd worden, de boter smelten in een pannetje en de eieren pellen. De wijnglazen klaarzetten en de wijn openen.
Haal de asperges uit de pan en leg ze op een bord. Verdeel de ham, eieren en gesmolten boter over de asperges.
Schenk de wijn in en geniet van deze heerlijke lente klassieker!