Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Domaine Dupré Rouge & Gevulde Zeeduivel

  • Geplaatst op
Domaine Dupré Rouge & Gevulde Zeeduivel

De stevige structuur van de zeeduivel samen met de hartige vulling maken dat dit visgerecht ook heerlijk is met een elegante rode wijn. De Domaine Dupré Bourgogne is hier een prachtig voorbeeld van!

De Wijn: Domaine Dupré Rouge

Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
Druif: Pinot Noir

Over deze wijn: Domaine Dupré is in de jaren ’50 begonnen als een boerderij waar vooral veeteelt werd bedreven met een paar wijnranken erbij. Over de jaren kreeg de wijn langzaam maar zeker de overhand. Nu draait het al decennia allemaal om de wijn bij Dupré. Jean Christophe plant zijn wijnranken aan de hand van het terroir. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen!

Proefnotities: Licht gekleurd met typerende aroma's van zwart bes en braam. Goed in balans met een fijne kruidigheid.

Bekijk hier de Kerstster aanbieding: Van € 14,95 voor € 11,95 netto!


De Spijs: Gevulde Zeeduivel

Hoofdgerecht voor 4 personen:

Nodig:
Zeeduivel:

- 4 zeeduivelfilets van ca. 250 gram per stuk
- 12 plakjes bacon
- 1 eetl. boter
- 2 eetl. olijfolie
- 8 blaadjes salie

Vulling:

- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 20 gram boter
- 300 gram vlees uit saucijsjes
- 1 ei
- Citroenrasp van 1 citroen
- 3 theel. salie, fijngesneden
- 50 gram gedroogde cranberries
- 30 gram getoaste pijnboompitten
- 3 eetl. brood kruim
- Peper & zout

Sinaasappel en Tijm dressing:

- 250 gram boter
- 2 takjes tijm
- 1 rasp van sinaasappel
- 100 ml. rode wijn
- 50 ml. port
- 50 ml. rode wijnazijn
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 snufje suiker
- 100 gram cranberries
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 20 gram pijnboompitten

Bereiden:

  1. Begin met de vulling. Bak de ui en knoflook in de boter op zacht vuur tot ze zacht zijn. Mix dit nu in een kom met het vlees van de saucijsjes. Voeg daarna citroenrasp, salie, cranberries, pijnboompitten en het ei toe en mix het met wat peper en zout tot een geheel.
  2. Leg de zeeduivelfilet plat op een snijplank en maak met een scherp mes een tunneltje in de vis voor de vulling. Neem de tijd om te zorgen dat je niet aan de achterkant door de vis heen gaat. Druk de vulling in de gemaakte tunnel.
  3. Draai de plakjes bacon om de zeeduivelfilets heen en leg de filet op een lang stuk huishoudfolie. Wikkel de filet in de huishoudfolie en leg een knoop in beide kanten zodat het pakketje luchtdicht wordt. Leg in de koelkast.
  4. Begin nu met de dressing door de boter te smelten samen met de knoflook en tijm totdat de boter bruin wordt. Haal van het vuur en voeg de sinaasappelrasp toe. Laat afkoelen en haal dan de tijm en knoflook uit de boter.
  5. Breng in een andere pan de wijn, port, azijn, sjalotjes en suiker aan de kook en laat inkoken tot je een siroop achtige structuur hebt. Mix dit nu met de bruine boter substantie en voeg de cranberries en pijnboompitten toe. Breng het nu nog even aan de kook om de cranberries wat zachter te krijgen en breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  6. Verwarm een grote pan met water tot het net begint te koken. Doe de filets met huishoudfolie en al in het water en laat 15 minuten in het zacht kokende water garen. Laat hierna 5 minuten rusten.
  7. Verwarm een koekenpan met wat olie en haal de filets uit de huishoudfolie. Bak de vis aan tot de bacon wat kleur heeft gekregen.
  8. Serveer met wat spruitjes, aardappeltjes en eventueel wat extra opgebakken vulling, de dressing én natuurlijk een glas van de Domaine Dupré Rouge!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!