Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Domaine Chofflet-Valdenaire Givry & Gevulde Parelhoen

  • Geplaatst op
Domaine Chofflet-Valdenaire Givry & Gevulde Parelhoen

Een heerlijk gerecht en een prachtig gezicht op tafel. Deze gevulde parelhoen gaat prachtig samen met het robuuste karakter van de Domaine Chofflet-Valdenaire Givry!

De Wijn: Domaine Chofflet-Valdenaire Givry

Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
Druif: Pinot Noir

Over deze wijn: De Chofflet-Valdenaire wijngaarden zijn al langer dan 100 jaar in het bezit van de familie. Denis Valdenaire maakt toegankelijke, fruitige Pinot Noir wijnen met een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast wordt er gewerkt op de “La lutte Raissonnée” (de beredeneerde strijd) manier gewerkt; met zo min mogelijk pesticiden. Deze Givry wordt maar voor 60% gerijpt op eiken waardoor het sap structuur krijgt, maar de mooie fruittonen behoudt!

Proefnotities: Een voor het Domaine typerende Pinot Noir met een robuust en elegant karakter. Aroma’s van framboos, kers en zwarte bes worden ondersteund door gebalanceerde houttonen.


De Spijs:

Wijn & Spijs Tip van De Wijnschuur: Gevulde Parelhoen

Hoofdgerecht voor 4 personen:

Nodig: 

Parelhoen:
- 1 Parelhoen van ca. 1200 gram
- ca. 8 plakjes bacon
- 50 gram boter
- 1 ui, gesneden in ringen

Vulling:
- 1 ui, gesnipperd
- 25 gram boter
- 1 eetl. salie, fijngesneden
- 50 gram walnoot, fijngesneden
- 50 gram broodkruim
- Citroenrasp van 2 citroenen
- 100 gram gekookte kastanje
- 1 medium ei
- snufje nootmuskaat

Cranberrysaus:

- 125 gram cranberries (vers of diepvries).
- 1 stukje steranijs
- 1 kaneelstokje
- 85 gram suiker
- 180 ml verse sinaasappelsap

Bereiden:

  1. Begin met de vulling. Kook de ui op laag vuur in de boter voor een paar minuten en roer dan de salie erdoor en laat 2 minuten pruttelen. Mix dit nu in een schaal met de walnoot, broodkruim, citroenrasp, kastanjes en nootmuskaat.
  2. Maak de cranberry saus door alle ingrediënten in een steelpan aan de kook te brengen en zachtjes door te koken. Als alle cranberries opengesprongen zijn haal je de steranijs en kaneel uit de pan en kan je de saus pureren.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter met wat zout en peper en verspreid het dan onder het vel over de borst van de parelhoen. Smeer ook een beetje over de poten. Leg de bacon over borst en kruid met wat peper. Vul de parelhoen nu met de gemaakte vulling.
  4. Leg de in ringen gesneden ui in een ovenschaal en leg de parelhoen hier bovenop. Rooster de parelhoen voor 15 minuten op 180 graden. Verlaag nu de temperatuur naar 160 graden en rooster voor ongeveer 35-45 minuten (of tot een kerntemperatuur van minimaal 60 graden). Laat even een paar minuten rusten voor aansnijden en haal de vulling uit de parelhoen.
  5. Serveer met aardappeltjes uit de oven en bijvoorbeeld geroosterde spruitjes, maar vooral met een glas van de Domaine Chofflet-Valdenaire Givry!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!