Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Collines du Bourdic Les Vignes Rousses & Tarte tatin

  • Geplaatst op
Collines du Bourdic Les Vignes Rousses & Tarte tatin

Deze heerlijke, klassieke Tarte Tatin gaat prachtig samen met de Franse Collines des Bourdic dessertwijn van de Viognier druif!

De Wijn: Collines du Bourdic Les Vignes Rousses
 
Herkomst: Languedoc, Frankrijk
Druif: Viognier

Over deze wijn: De heuvels van Bourdic is een coöperatie van wijnboeren in het zuiden van Frankrijk. Met hun 1600 hectare aan wijngaarden en verschillende terroirs maken ze prachtige wijnen met voor de regio typische druivensoorten! Een van deze soorten is de Viognier. Voor deze dessertwijn is de Viognier druif geoogst wanneer deze overrijp is om zo tot een geconcentreerde wijn met een aromatisch karakter te komen.
Proefnotities: Vol zoet sap met aroma’s van gedroogd fruit, honing en lychee. Absoluut een dessertwijn, maar niet zo stroperig en overdadig als sommigen.

Klik hier voor de Kerstster aanbieding: Van € 18,95 voor € 14,95 netto!


De Spijs: Tarte tatin met salted caramel ijs.

Dessert voor 4 personen:

Nodig:

Tarte tatins:

  • 4 vellen roomboter bladerdeeg (bijvoorbeeld van koopmans)
  • 75 gram suiker
  • Een klont boter en een beetje extra om in te vetten
  • 1 appel
  • 4 walnoten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 losgeklopt ei

4 kleine taartvormpjes, ongeveer 10 cm in doorsnee.

Salted Caramel ijs: Zelf maken kan, maar kopen natuurlijk een stuk makkelijker!

Tip: als je met meer personen bent, of gewoon van een lekker groot dessert, kan je ook 1 grote taart maken. De verhoudingen zijn dan uiteraard anders.

 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvormpjes in met een beetje boter.
  2. Snijdt de appel in vieren en maak er dunne plakjes van zodat ze mooi op de bodem van de vormpjes passen. Maak ook grove kruimels van de walnoten en wel de rozijnen even kort in gekookt water
  3. Zet een pan met dikke bodem op het vuur om de karamel te maken. Doe de suiker in de pan en laat rustig smelten (let op: niet roeren in de suiker, dan gaat het klonten). Zodra er bellen komen voeg je het klontje boter toe en dan mag je gaan roeren. Let op dat het mengsel niet te donker wordt, het moet nog in de oven.
  4. Schenk de karamel over in de vormpjes, verdeel een paar walnoot kruimels en de rozijnen en dek af met de dunne plakjes appel. Wacht niet te lang want dan stijft de karamel op.
  5. Dek de vormpjes af met het velletje bladerdeeg: vouw de randjes iets naar binnen en strijk een beetje van het ei over de bovenkant
  6. De vormpjes zijn nu klaar om in de oven te schuiven; bak ze in ongeveer 25 minuten af in de oven, tot de korst van de taartjes goudbruin kleurt.
  7. De taartjes moeten na het afbakken uit hun vormpje gedraaid worden; plaats een bordje op de kop op de vorm en draai het geheel in een beweging om. Pas op: het kan heet zijn, dus doe vooral nog even de ovenwanten aan.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!