Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Lamsrack met kruidenkorst

  • Geplaatst op
Lamsrack met kruidenkorst

Een echte lente/zomer klassieker: Lamsrack met een kruidenkorst! De venkel maakt de puree wat lichter en frisser en de saus is simpel, maar heerlijk. Heerlijk met onze Vignerons de Bel-Air Chiroubles Beaujolais!

Lam met kruidenkorst, venkelpuree & honing, mosterd-tijmsaus. 

Een echte lente/zomer klassieker: Lamsrack met een kruidenkorst! De venkel maakt de puree wat lichter en frisser en de saus is simpel, maar heerlijk.

Het feest is compleet met onze beauty van een Beaujolais: Vignerons de Bel-Air Chiroubles! Deze 100% Gamay heeft een harmonieus, soepel en zacht karakter. Heerlijk fruitig en de lichte kruidigheid zorgt voor een goede match met dit gerecht!  


Klik hier om de Bel-Air Chiroubles te bekijken! 

Ingrediënten voor 4 personen.


Voor de puree:

1 venkel
2 tenen knoflook
± 0,5 liter volle melk (om de venkel  in te koken)
2 kleine kruimige aardappels
Olie of roomboter om in te bakken
Zout/peper

 

Voor het lamsrack:

3-4 ribjes per persoon
Panko of broodkruim van 4 witte boterhammen (verkruimeld)
2 takjes platte peterselie
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
2 eetlepels parmezaanse kaas
2 eetlepels Dijon mosterd
Olie 

Voor de saus:

50ml Honing (wij hadden dennenhoning)
50ml. Mosterd
2 eetlepels Tijm, fijngesneden
Peper en zout


Bereiden:

De puree:

1. Schil de aardappels en kook deze tot ze gaar zijn (pureer zacht). Pureer de aardappel met de hand. 2. Snijdt de venkel in dunne linten/plakjes en pers de knoflooktenen fijn. Fruit deze samen even kort in de pan. Giet de melk bij het mengsel en ook het geheel tot het gaar is. Het mag best zacht zijn. Giet het geheel af, maar bewaar de melk waarin is gekookt. Pureer de Venkel met een staafmixer.
3. Roer de twee door elkaar met een klontje boter. Voeg wat van de kookmelk toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en zout. 

Het Lamsrack:

1. Hak de kruiden fijn, voeg de knoflook, parmezaan en panko toe en meng het geheel. Het mag best groen zijn en voeg een klein beetje olijfolie toe, niet teveel het is geen spread! Voeg naar smaak extra kruiden, peper/zout toe.
2. Braad nu in een pan, het lam kort aan tot er een mooie bruine korst ontstaat. Haal daarna het lam uit de pan en bedek met het kruidenmengsel.
3. Leg het lamsrack in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de lam voor een medium rare ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.

Elk lamsrack is net wat anders dus een aanrader is om met een vleesthermometer de kerntemperatuur in de gaten te houden. De kerntemperatuur voor medium is rond de 53 graden.

De saus: 

1. Meng alle ingrediënten en serveer! 


Wij serveerden er nog wat worteltjes, tomaten kaviaar en eetbare bloemen bij, maar met elke zomergroente is dit gerecht een feest! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!