Doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd!
Altijd 12 halen 10 betalen op stille wijnen!
Gratis verzending boven de € 120,-!

Asperges met eend en erwt

€0,00 Incl. btw

Nog een recept met die heerlijke witte asperges! Dit keer met een stukje eendenborst en een simpele erwtenpuree. Een fijn gerecht om te combineren met wat lichtere rode wijnen.

Heerlijk die asperges! Deze keer in een gerecht met eendenborst en een simpele erwtenpuree. Heerlijk met de volgende lichtere rode wijnen: 

Mas de la Deveze Malice Rouge
Borgo Stajnbech Pinot Nero
Edmond Cornu & Fils Bourgogne Rouge


Dit recept van GreatBritishChefs hebben wij als voorgerecht gemaakt. Maak er fondant aardappeltjes bij  voor een mooi hoofdgerecht! 

 

Als voorgerecht voor 4:

  • 2 eendenborst
  • 8 of 12 witte asperges 

IPA saus:

  • 300 ml Jopen Mooie Nel IPA
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tijm takje
  • 1 laurierblad
  • 500 ml goede kippenbouillon
  • 50 gr boter (ongezouten) 
  • 1 eetlepel honing


Erwtenpuree:

  • 500 gr bevroren doperwten
  • 100 gr sjalot gesnipperd
  • 50 gr boter

 

Bereiden:

Verwarm de oven tot 220 graden en zet een (asperge)pan met water op het vuur.

  1. Begin met de IPA saus. Doe wat olie in een sauspan en voeg de ui, knoflook, tijm en laurierblad toe en fruit tot knoflook en ui goudbruin zijn. Voeg dan de IPA toe, breng het aan de kook en laat inkoken tot een kwart over is. Voeg dan de kippenbouillon en kook dit in tot de helft. Gooi de saus door een zeef en voeg de honing toe. Doe het vuur uit en voeg de boter in kleine stukjes toe en draai met de pan tot de boter opgelost is.
  2. Voor de erwtenpuree begin je met de gesnipperde sjalot te fruiten in een beetje boter. Voeg de bevroren erwten toe en fruit ze mee voor vijf minuten. Doe alles nu in een blender en laat 2-3 minuten blenden. Om een super fijne structuur te krijgen kan je de puree nu door een zeef halen. Geen must, wel lekker! Voeg zout en witte peper naar smaak toe. 
  3. Plaats de eendenborst met de velkant naar beneden in een koude gietijzeren pan (of andere ovenvaste pan). Het vuur kan nu op middelhoog. Door de geleidelijke opwarming van de pan smelt het vet van de eendenborst en wordt het vel mooi knapperig. Bak het met de velkant naar beneden voor ongeveer 8-10 minuten (of tot het vel mooi goudbruin is). Draai de eendenborst om en plaats met pan en al in de voorverwarmde oven voor 7-8 minuten (elk stukje vlees is net wat anders: een vleesthermometer is de oplossing! Interne temp voor rosé eend is 54 graden). Laat de eend een paar minuten rusten voor het aansnijden! 
  4. Blancheer de asperges tot net niet beetgaar (ca. 4 minuten, maar afhankelijk van de dikte). Zet ondertussen een koekenpan op het vuur. Als de asperges geblancheerd zijn nog even afbakken in wat boter.

Snijd de eend in mooie dunne plakjes en vergeet niet het vocht wat uit de eend gekomen is toe te voegen aan je IPA saus. Mooi glas Stajnbech Pinot Nero, Edmon Cornu Bourgone of Malice Rouge erbij en genieten maar! 

 

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

bij bestellingen boven de € 120,-

Exclusieve eigen import wijnen

uit verschillende landen!

Elke maand een aanbieding

met onze Wijn van de Maand!

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.